4 tips om hur du gör ditt hem mer hållbart

Vet du att ett mer hållbart liv också sparar ett trevligt öre på lång sikt, vilket är en bra bonus, eller hur? Läs vidare och upptäck tips som också kan göra ditt hem mer hållbart.

Isolera
I många hus, särskilt de äldre, går mycket energi förlorad på grund av brist på isolering. Isolering är ett gyllene tips för dem som vill leva mer hållbart, inga större verk krävs och investeringen kan återvinnas relativt snabbt.

De mest kända sätten att isolera är takisolering, golvisolering och tvåglasfönster. På så sätt håller du värmen i ditt hus mycket längre, vilket sparar mycket på konsumtionen.

Investera i solpaneler
Genom att investera i solpaneler kan du tillgodose dina egna energibehov på ett miljövänligt sätt. Visserligen har solpaneler ett pris, men besparingarna på din energiräkning kommer mer än att kompensera för detta under några år.

Installera en solvattenberedare
Fler och fler människor använder en solvattenberedare för att till exempel ge varmvatten till bad och dusch. Samlare som placeras på taket omvandlar solljus till värme. Det är faktiskt en sekvens av rör på ditt tak genom vilket vatten strömmar och därför inte ska förväxlas med solpaneler. Vattnet i rören värms upp och vattnet tappas sedan ut i en behållare, redo att användas.

Om du också kombinerar detta med en värmepump kan du också ge energi till dina värmeelement eller golvvärme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *